Vochtige muren

Dag in dag uit worden onze woningen blootgesteld aan weersinvloeden zoals zon, regen, hagel en sneeuw. Deze weersomstandigheden hebben een directe invloed op de conditie van de buitengevel of muren van uw woning. Vocht in een gevel dient te worden voorkomen omdat deze uiteindelijk voor bouwtechnische schade kan zorgen (scheuren), maar vooral ook doorslag naar binnen. Want dan bent u pas echt ver van huis. En dat willen we natuurlijk niet. Om die reden hebben wij twee oplossingen voor handen die u in beide gevallen helpen in de vochtbestrijding van gevels of muren. Afhankelijk van uw situatie kunnen we de buitengevels of buitenmuren van uw woning of bedrijfspand/-object of impregneren of hydrofoberen.

Vochtige muren bestrijden door impregneren

Impregneren betekent dat we de buitengevel doordringen met een speciaal door Remmers ontwikkelde crème Funcosil FC die er voor zorgt dat de gevel in zijn geheel waterafstotend, waterbestendig en schimmelwerend wordt. Los daarvan heeft dit materiaal ook nog een brand vertragende werking, maar dat terzijde. Afhankelijk van het vochtgehalte dat wij meten en in de buitengevel aantreffen, wordt er hydrofoberend geimpregneerd met de speciale pastacrème Funcosil FC. In dit geval wordt door ons echter eerst de gevel intensief gereinigd, alvorens we deze impregneren. De dampdoorlatende, maar waterdichte werking van Funcosil FC crème voorkomt eventuele gevelschade in de toekomst en garandeert bovendien 10 jaar lang dat vocht voor altijd buitenshuis blijft.

 

 

Hydrofoberen als optimale vochtbescherming gevels en muren

Uit onderzoek blijkt dat als een gevel eenmaal door en door nat is dat deze na verloop van tijd dreigt uit te drogen. Iets wat met name in de zomer gebeurt en een scheurende gevel tot gevolg heeft. Reden voor ons om in een dergelijk geval een met water en vocht belaste baksteen op gemetselde buitenmuren op hydrofoberende wijze te impregneren. Iets wat met name een effectieve bescherming biedt tegen slagregens. Wat op termijn betekent dat het vochtgehalte in de gevel daalt net zoals uw energierekening. Als we uitgaan van het feit dat het gemiddelde vochtgehalte van een ‘gezonde’ buitengevel 160 kg/m2 zou moeten zijn – wat overeenkomt met een vochtpercentage van 16% – zou hier een hygroscopisch evenwichtsgehalte van 2% van de bakstenen tegenover moeten staan. Wat in de praktijk vaak niet het geval is en dus uiteindelijk betekent dat vocht de warmtegeleiding van binnen naar buiten – maar ook vice versa – negatief beïnvloed. Iets wat resulteert in een minder aangenaam binnenklimaat en daardoor onvermijdelijk hogere energierekening. Hoog tijd voor een gesprek dat u uiteindelijk geld oplevert lijkt ons, toch?

Transparante vochtbescherming gevels

De door ons toegepaste en gebruikte gevelbeschermingsmiddelen van het gerenommeerde Remmers zijn speciaal ontwikkeld om zowel neutrale als sterk alkalische bouwstoffen te beschermen tegen vochtdoorslag. De door ons op professionele wijze aangebrachte waterdichte en waterafstotende laag, is volledig transparant en laat de muren blijvend ademen. Wat betekent dat vocht van buiten niet naar binnen kan, maar andersom – van binnen naar buiten – wel mogelijk is.

Maak een afspraak met onze vochtspecialisten

Twijfelt u of wilt u weten in welke staat de conditie van uw buitengevels verkeren? Bel ons dan voor een afspraak. Wij inspecteren de buitengevels van uw woning geheel vrijblijvend en voorzien u naast een kosteloos advies, desgewenst binnen één of twee dagen van een sluitende offerte.

 

Isoprofs

 

Neem contact op met: T +31 (0)800 47 67 763
 • Isoprofs BV
 • Tiendschuur 14
 • NL-5768 SB Meijel (Bedrijventerrein De Wielen)
 • T+31 (0)800 47 67 763
 • F +31 (0)77 46 64 085
 • info@isoprofs.nl
 • Isoprofs heeft vestigingen in Meijel en Almere
 • IBAN NL 68 Rabo 0121980502
 • BIC Rabo NL 2U
 • Rabobank 121980502
 • BTW nr NL 820787863 B01
 • KvK 17252748