Dakisolatie

Warme lucht stijgt, dat weet iedereen. Wat echter niet iedereen weet is dat maar liefst 26% van alle warmte in een woning, ontsnapt via het dak. Een getal dat gelijk is aan het warmteverlies van een ondeugdelijke geïsoleerde buitengevel en daarmee een hoofdrol opeist als het over het isoleren van een woning of gebouw gaat. Vanuit onze ervaring durven wij te stellen dat bijna iedere zolder in de Benelux slecht geïsoleerd is. De constructie van het dak is bepalend voor de keuzes die we maken. Eén van de mogelijkheden om een zolder van binnenuit of van buitenaf (onder de pannen), te isoleren is onze unieke Themomax x HR++ Isoparel. Een uiterst duurzame parel die een ongekende energiebesparende werking heeft en er voor zorgt dat in de winter de warmte binnenblijft en in de zomer de hitte buiten. 

Het comfort van dakisolatie

Wist u dat maar liefst 26 procent van alle warmte in een woning, ontsnapt via het dak? Een getal dat gelijk is aan het warmteverlies van een ondeugdelijke geïsoleerde buitengevel en daarmee een hoofdrol opeist als het over het isoleren van een woning of gebouw gaat. Vanuit onze ervaring durven wij te stellen dat bijna iedere zolder in Nederland slecht geïsoleerd is. Ongeacht of het daarbij gaat over renovatie- of nieuwbouwprojecten. Iets wat deze ruimte niet alleen onaantrekkelijk maakt, maar in de praktijk resulteert in een hoge(re) energieconsumptie dan verwacht en daarmee een hogere energierekening dan gecalculeerd.

Soorten dakisolatie

Het isoleren van uw dak kan op meerdere manieren worden aangepakt. Isoprofs Nederland hanteert de volgende producten om uw dak of zolder te isoleren:

De methode van isoleren is afhankelijk van een aantal factoren zoals de bouw van de woning, de totale oppervlakte van de ruimte en begaanbaarheid van de ruimte. Voor iedere woning en voor alle wensen is dus een geschikte methode beschikbaar. Door uw dak te isoleren houdt u de warmte in huis, creëert u een echte zolderruimte en bespaart u op de energiekosten! Isoprofs helpt u bij het isoleren van uw dak of uw complete woningisolatie.

Dakisolatie met Isoparels
Isoparels zijn kleine bolletjes die wij in de tussenruimte van het dak injecteren. Het voordeel van Isoparels is dat uw woning op een uiterst effectieve manier wordt geïsoleerd.  Deze methode is ook nog eens relatief snel gerealiseerd. Oneffenheden zoals dakspanten, zijn hierdoor geen probleem. Alle kieren en naden worden moeiteloos met dit isolatiemiddel (af)gedicht.

Dakisolatie met Thermomaxx® Cellulose
Het product Thermomaxx® Cellulose wordt in de holle ruimte tussen het dak en beschot geschoten. Onder druk wordt de cellulose aangebracht waardoor de tussenruimte gevuld wordt met isolatiemateriaal. Een voordeel van de Thermomaxx Cellulose is dat het vochtregulerend werkt. Dat betekent dat deze vorm van isolatie zorgt voor het op de juiste manier opnemen en afgeven van vocht.  Op deze manier realiseren we voor een optimale isolatie van uw dak.

In één dag

Een dakisolatie hoeft niet lang te duren. Het isoleren van een dak of een zolder kan in veel gevallen zelfs binnen één dag verzorgd worden. Afhankelijk van de situatie kan het soms zijn dat we hier langer mee bezig zijn. Het na-isoleren van het dak of van een zolder geeft nauwelijks overlast of afval. Er is dus vaak geen verbouwing nodig voor het na-isoleren van het dak of van de zolder. Onze specialisten zorgen voor de beste oplossing in dakisolatie voor uw situatie.

Neem contact op met: T +31 (0)800 47 67 763
 • Isoprofs BV
 • Tiendschuur 14
 • NL-5768 SB Meijel (Bedrijventerrein De Wielen)
 • T+31 (0)800 47 67 763
 • F +31 (0)77 46 64 085
 • info@isoprofs.nl
 • Isoprofs heeft vestigingen in Meijel, Almere, Lokeren (B)
 • IBAN NL 68 Rabo 0121980502
 • BIC Rabo NL 2U
 • Rabobank 121980502
 • BTW nr NL 820787863 B01
 • KvK 17252748