Kruipruimte Isolatie

Om een kruipruimte of kelder echt effectief te kunnen isoleren, adviseren wij vaak om de (onder)vloer te voorzien van één of meerdere lagen Pur HR++ geslotencellig isolatieschuim. Iets wat uiteraard afhankelijk is van de situatie, maar direct effect sorteert. Dit door ons vernieuwde en sterk verbeterde polyurethaan heeft door zijn gesloten celstructuur naast een sterk isolerende werking namelijk ook uitmuntende vochtwerende en vochtkerende eigenschappen. Wat voorkomt dat vocht en kou via de onderliggende (kruip)ruimte of kelder een woning of een gebouw binnendringen. Het materiaal is bovendien geheel CFK-vrij en daarmee ook nog eens uiterst milieuvriendelijk. Wat het materiaal ook geschikt maakt voor toepassing in de landbouw en veeteelt sector (o.a. kassen en stallen). 

Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij dat een aangenaam en comfortabel binnenklimaat voor een groot deel bepaald wordt door een goed geïsoleerde (onder)vloer. Een dichte vloer die voorkomt dat kou en vocht vanuit de bodem ‘omhoog’ trekken. Knowhow die door ons in eerste instantie is opgebouwd in de verwarmings- industrie. Waar wij destijds met lage temperatuur radiatoren de eerste stappen zetten naar een energieneutraler binnenklimaat, ontstond het besef dat dit alleen mogelijk is als gebouwen en woningen goed geïsoleerd zijn.

 

 

Zonder een gedegen isolatie van de (onder)vloer of de (kruip)ruimte daaronder, dringen vocht en kou eenvoudig binnen en gaat er vaak veel warmte en energie verloren. Het isoleren van een (onder)vloer met ons unieke Pur’fect Isolatieschuim is echter alleen mogelijk als een woning of een gebouw een kruipruimte of kelder heeft. 

Bij het isoleren van vloeren voorzien wij de onderzijde van de vloer van één of meerdere lagen Pur HR++ Isolatiechuim. Iets wat natuurlijk afhankelijk is van de situatie en keuzes die we samen met u maken. De voorwaarden voor het isoleren van een woning verschillen nu eenmaal met die van een hal of een stal. Het hoogwaardige en duurzame isolatieschuim wordt door ons in lagen van 2 cm aangebracht tot een maximale dikte van zes lagen, oftewel 12 cm. De randfundering wordt door ons standaard tot een hoogte van 30 cm meegespoten. Om de kruipruimte optimaal te blijven ventileren worden door ons ventilatieroosters en/of kokers geplaatst. 

Industriële vloeren
Omdat Pur HR++ Isolatieschuim bestand is tegen zuren, oliën, vetten en zelfs brandstoffen, is dit materiaal ook uitermate geschikt energiebesparende ondervloer voor (zware) industriële of chemische toepassingen te creëren.

Kruipruimte isolatie / kelderisolatie: meerdere oplossingen

Uiteraard ligt ook onze focus primair op het realiseren van energiebesparingen, maar onze isolatie oplossingen gaan verder. Waarbij het wooncomfort en/of werkklimaat centraal staan. Wat betekent dat we voor het isoleren van (onder) vloeren, kruipruimtes en/of kelders meerdere oplossingen voor handen hebben. Afhankelijk van de situatie en het project hebben we de keuze uit:

 • Pur’fect HR++ Isolatieschuim
 • Thermomaxx HR++ Isoparels

Omdat kruipruimtes en kelders veelal onder het maaiveld liggen, zijn deze ruimtes erg gevoelig voor vocht. Door deze ruimtes ‘af te sluiten’ en gedegen te isoleren, heeft vocht geen kans meer. Het in deze ruimte aanwezige vocht condenseert dan namelijk niet meer tegen de onderzijde van de vloer, maar tegen het isolatiemateriaal. Onafhankelijk onderzoek onderschrijft dat het isoleren van (onder)vloeren, kruipruimtes en/of kelders een energie besparing oplevert die kan oplopen tot 15%.

Neem contact op met: T +31 (0)800 47 67 763
 • Isoprofs BV
 • Tiendschuur 14
 • NL-5768 SB Meijel (Bedrijventerrein De Wielen)
 • T+31 (0)800 47 67 763
 • F +31 (0)77 46 64 085
 • info@isoprofs.nl
 • Isoprofs heeft vestigingen in Meijel en Almere
 • IBAN NL 68 Rabo 0121980502
 • BIC Rabo NL 2U
 • Rabobank 121980502
 • BTW nr NL 820787863 B01
 • KvK 17252748